Over Stichting Opkikker.

BENEFIT STEUNT STICHTING OPKIKKER

Stichting Opkikker organiseert speciale Opkikkerdagen voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Vandaag, morgen en volgend jaar. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Dat doen zij al 23 jaar en inmiddels voor duizenden gezinnen per jaar.

Een prachtig doel waar wij ons enorm verbonden mee voelen. Mensen helpen geeft energie, wie geeft die deelt en wie deelt die vermenigvuldigt. Vanaf heden steunen wij Stichting Opkikker zodat zij het verschil kunnen blijven maken in de levens die het nodig hebben.

BeneFit is trotse sponsor van Stichting Opkikker

Wij zijn Stichting Opkikker, Keten van Kracht.

In Nederland zijn de levens van ruim 250.000 gezinnen op zijn kop gegooid door de ziekte van een kind. Ieder jaar komen hier 10.000 gezinnen bij. Het zal je maar overkomen. Van de een op de andere dag staat het leven van je gezin op zijn kop doordat je te horen hebt gekregen dat je kind langdurig ziek is. Ziekte van een kind heeft enorm veel impact op het kind zelf, de ouders, broers en zussen en de mensen daaromheen. Die impact is groot, enorm groot en is bijna niet voor te stellen! In zo’n situatie kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar wij als Stichting Opkikker bij helpen.

 

Stichting Opkikker pakt een maatschappelijk probleem aan. Onze samenwerking met meer dan 90 ziekenhuizen speelt daar een essentiële rol in. Artsen melden bij ons de gezinnen aan die in aanmerking komen voor hulp van Stichting Opkikker. Op deze manier is structurele hulp voor duizenden gezinnen gewaarborgd. Het zieke kind, ouders, broers en zussen, we zijn er voor hen allemaal. We nemen ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: een unieke Opkikkerwereld. Een wereld waarin wij hemel en aarde bewegen om de mooiste dromen te realiseren. Zo geven we oprechte persoonlijke aandacht aan maar liefst duizenden gezinnen, met behoud van oog voor de kleinste details. We zijn trots op onze organisatiekunst, waarmee we heel veel gezinnen helpen en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie.

 

Hoe we dit doen? Op twee manieren. Natuurlijk met onze Opkikkerdagen, waarin we door middel van heel veel activiteiten de zorgen van de gezinnen volledig naar de achtergrond laten verdwijnen: de ladder in als brandweerman, DJ zijn tijdens een spetterend feest, helikopterpiloot zijn of boeven vangen met de politie. Maar de Opkikkerdag is pas het begin. De aftrap. Hierop volgt het ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die ze keer op keer weer van kracht zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we ze trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar kind. Zo kunnen we hun hele jeugd door positieve impact realiseren.

 

Tegenover elk gezin en kind dat aandacht krijgt, staat iemand die belangeloos aandacht geeft. Wij helpen met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht.

 

Mensen helpen geeft energie, wie geeft die deelt en wie deelt die vermenigvuldigt. Dat doen we al 23 jaar en inmiddels voor duizenden gezinnen per jaar. Maar het voelt eigenlijk alsof we net zijn begonnen. Het is deze passie die ervoor zorgt dat we doorgaan tot we impact hebben op en het verschil kunnen maken in het leven van alle gezinnen in Nederland met een langdurig ziek kind.

Inloggen